010 264 06 40    info@dlep.nl
“Alleen in helder
water zie je diepte.”

Bankspaarhypotheek

Bij een bankspaarhypotheek is het mogelijk een kapitaal op te bouwen via een (geblokkeerde) spaarrekening eigen woning. (SEW)

De kenmerken:

  • Er is geen verplichte aflossing tijdens de looptijd.
  • Je hebt vaste maandelijkse lasten, bestaande uit rente èn de inleg op een bankspaarrekening.
  • Tijdens de looptijd kan de periodieke inleg belastingvrij renderen (belastingbox 1).
  • Daarnaast is tevens het eindsaldo van de rekening belastingvrij mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet (Wet IB 2001).
  • Aan het einde van de looptijd wordt de hypotheek (gedeeltelijk) afgelost met het opgebouwde saldo van de rekening.
  • Het overlijdensrisico kan niet binnen de spaarrekening verzekerd worden. Indien vereist kun je separaat een (dalende) overlijdensrisicoverzekering sluiten bij een verzekeraar naar keuze.
  • De combinatie hypotheekverstrekker/rekeninghouder ligt vast.

Spaarrekening Eigen Woning (SEW)

Voor de spaarvariant (SEW) binnen de bankspaarhypotheek zijn over het algemeen dezelfde product kenmerken van toepassing als bij spaarhypotheken. De rentevergoeding is gelijk aan de verschuldigde hypotheekrente waardoor een vermogen wordt opgebouwd op basis van een gegarandeerd rendement. Met de uitkering wordt aan het einde van de looptijd de hypotheek (gedeeltelijk) afgelost. Het voornaamste verschil met een spaarhypotheek is dat er standaard geen overlijdensrisicoverzekering aan de rekening gekoppeld is, waardoor bij overlijden een risico op een restschuld bestaat. Het is uiteraard wel mogelijk om separaat een (aanvullende) overlijdensrisicoverzekering te sluiten bij een verzekeraar naar keuze.

Wat is uw maximale hypotheek?
Acadia